TOPPERSHOEDJE 3-5 FEBRUARI 2023
Ook komend jaar staat het Toppershoedje weer op de agenda! Het weekend heeft een lange traditie bij de NOVAM. Veel deelnemers komen al jaren naar deze activiteit. Voor wie het weekend nog niet kent even een korte impressie.
Op vrijdagavond komen de deelnemers aan in Ouddorp op het bungalowpark ‘Toppershoedje’. Daar worden diverse 6-persoons bungalows gehuurd. Van te voren wordt er een indeling gemaakt wie in welke accommodatie slaapt. Vervolgens wordt het orkest ingedeeld en volgt de eerste repetitie.
Dit keer gaan Ronald van Overbruggen en Niek van Uden het orkest dirigeren. Zij komen met een afwisselend repertoire. Het samen musiceren staat dit weekend altijd centraal. Maar daarnaast is er zeker ruimte voor bijvoorbeeld een strandwandeling en natuurlijk gezellig samenzijn. Alle maaltijden zijn in het restaurant op het park en zijn bij de prijs inbegrepen. Op zondagmiddag kunnen belangstellenden komen luisteren naar de eindpresentatie.
Inschrijven gaat via de website www.novam.net, hier vind je het inschrijfformulier. Dit jaar is de kostprijs voor NOVAM leden € 155,- niet leden betalen € 165,-. Aanmelden kan tot 9 januari 2023, maar wacht niet te lang, dit in verband met het reserveren van de bungalows.
We hopen weer op een grote enthousiaste groep deelnemers!
Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust.

Petra van Drieënhuizen

petra@novam.net
 
 

NovemberMusic – Animato Hengelo

6 november 15:00 – 17:00

Op zondagmiddag 6 november 2022 verzorgt Accordeonvereniging Animato een concert met de naam “NovemberMusic”. Het concert vindt plaats in Oyfo Kunstpodium, Floris Hazemeijerstraat 300 te Hengelo en begint om 15.00 uur, de toegang is gratis.

De bonte verzameling najaarskleuren symboliseert de verscheidenheid aan muziek die op het programma staat. Het Groot Orkest verzorgt de Hengelose première van het stuk ‘Baile de Fantasia’, dat de Twentse Carl Wittrock componeerde.

Marijn Ouwehand (zang) begeleidt het Tussenorkest en het Groot Orkest van Animato bij jazzy nummers als ‘Fly me tot he moon’ en liedjes van Harry Bannink. Het Projectorkest speelt de Polowetzer Tänze van Borodin, wat de basis is van de wereldwijde hit ‘Stranger in Paradise’. 

Het Klein Orkest en Tussenorkest staan onder leiding van Ellen Zijm, het Groot Orkest en Projectorkest onder leiding van dirigent René te Bogt. Het concert begint om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur.

Zaal open vanaf 14:30 uur.

Gratis/ vrije gift

 

Jaarconcert Rav Scala/ 12-11-2022

in de Fonteinkerk Terbregselaan 3 Rotterdam/ Zaal open 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur 
Entreeprijs € 15,00 (donateurs gratis).

 

Jaarconcert Con Brio Winschoten

12 november 19:30 – 22:00

Con Brio is opgericht in 1955 en staat onder leiding van Harry Dijkstra. Het orkest bestaat momenteel uit vijftien enthousiaste spelers, waaronder een aantal jeugdleden. Er worden binnen het orkest, naast accordeon, verschillende instrumenten bespeeld zoals keyboard, drums en basaccordeon.

Dit jaar komt het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) een gastoptreden verzorgen. Het orkest staat onder leiding van Jorind Josemans en bestaat uit jeugdige accordeonisten afkomstig uit diverse regio’s van het land. Ook spelen er twee jeugdleden van Con Brio bij dit orkest. 

Beide orkest laten u een leuke mix van verschillende muziekstijlen zoals folk, populair en tango beleven.

Kaarten zijn te reserveren via info@conbrio.nl.

Zaal open vanaf 19:00 uur.

€12.50incl. koffie en koek

 

40-jarig jubileum Da Capo 81

12 november 20:00 – 23:00

Accordeonvereniging Da Capo 81 viert haar 40-jarig jubileum met diverse accordeonmelodieën. Het orkest staat onder leiding van Bep Hermarij.

Het concert begint om 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur.

Entree €5
 

 

 

Najaarsconcert Kunst na Arbeid Epe

12 november 20:00 – 22:30

Kunst Na Arbeid Epe neemt u op deze avond mee naar verschillende landen. Het recreanten-orkest maakt uitstapjes naar onder andere de Verenigde Staten, Frankrijk en Oekraïne. Het A-orkest gaat naar Israël en Ierland, maar blijft ook in Nederland op deze muzikale rondreis. Beide orkesten staan onder leiding van Leo van Lierop.

Kaarten zijn te reserveren bij mevrouw B. Ordelman, 0571-292065 of via e-mail.

Zaal open vanaf 19:30 uur.

€7.50kinderen t/m 14 jaar € 3, donateurs gratis

 

 

 

 

 

Concert Virtuosa in theater de Schelleboom Oosterhout

13 november 14:00 – 16:00

Accordeonensemble Virtuosa brengt, zoals u wellicht gewend bent, een gevarieerd programma. Naast bewerkingen van klassieke stukken spelen zij ook volksmuziek, stukken van het Motion Trio en uiteraard zal ook bij deze concerten de prachtige muziek van Astor Piazzolla niet ontbreken.

Kijk voor een voorproefje op YouTube.

€17.50(inclusief kopje koffie en pauzedrankje)

 

Jubileumconcert Accordeonvereniging “Kunst en Vermaak”

19 november 19:30 – 22:00

Kunst & Vermaak is 75 jaar geleden opgericht en maakt met dit concert een reis door de tijd. Zij brengen u werken van diverse componisten door de jaren heen alsmede de meest populaire muzieknummers van de leden.

Het gastoptreden wordt verzorgd door het Kamper Mandoline- en Gitaarorkest KMC.

Het concert begint om 19:30 uur, zaal open vanaf 19:00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij entree.

€10 inclusief een kop koffie

 

 

 

Najaarsconcert RAC Bennekom

26 november 19:30 – 22:00

RAC Bennekom houdt een najaarsconcert met optredens van het A-, B- en amusementsorkest.

Locatie: Emmalaan 1
Bennekom,

 

Concert Virtuosa in theater Kapel Mariëngaarde Tilburg

27 november 15:30 – 17:30

Accordeonensemble Virtuosa brengt, zoals u wellicht gewend bent, een gevarieerd programma. Naast bewerkingen van klassieke stukken spelen zij ook volksmuziek, stukken van het Motion Trio en uiteraard zal ook bij deze concerten de prachtige muziek van Astor Piazzolla niet ontbreken.

Rserveren vooraf kan via reserveringenmariengaarde@gmail.com.

Kijk voor een voorproefje op YouTube.

€12.50(t/m 15 jaar € 7.50)

 

The Most Wonderful Time / Accordeana Helmond

9 december 20:00 – 22:00

Het is alweer drie jaar geleden dat accordeonorkest Accordeana uit Helmond de voorstelling Een wonderlijke kerst speelde in Helmond. En wat was het een succes!

Eindelijk gaat Accordeana hier een vervolg aan geven, wederom met een muzikale kerstvertelling voor jong en oud: The Most Wonderful Time.

Samen met verteller Martien Naus, koor La Vivacité en diverse gastmuzikanten neemt Accordeana u mee op een wonderlijke ontdekkingsreis naar kerst.

Het mooie verhaal, de prachtige muziek en sfeervolle beelden en lichtprojecties staan garant voor een heerlijke avond. Beleef het mee op vrijdag 9 en zaterdag 10 december in de intieme Bethlehemkerk in Helmond.

Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.lambertusconcerten.nl.

Zaal open vanaf 19:15 uur.

€17.50 kinderen t/m 12 jaar € 7.50 (inclusief glaasje glühwein of chocomel)