Voorjaarsuitvoering 2017

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een lente-avond in Amicitia

De laatste dag voordat de zomertijd weer zijn intrede doet. Gespannen gezichten bij de leden van Accordeonata. De jaarlijkse uitvoering, maar nu met een groot aantal nieuwe nummers. De nieuwe dirigent Leo van Lierop heeft de lat hoog gelegd. Om te blijven voort bestaan moeten we willen veranderen én verbeteren is zijn devies.
In de weken hiervoor is naarstig geoefend. Niet alleen op de wekelijkse oefensessie op maandagavond, maar ook in kleiner verband. In het diepste geheim zijn leden bij elkaar gekropen om al die ingewikkelde loopjes te oefenen. Soms tot afgrijzen van de overige huisgenoten.
Vooral de nieuwe ABBA potpourri en de verzameling van Queen klassiekers vergen de nodige herhaling. Wat op de plaat zo simpel lijkt blijkt verduiveld ingewikkelde gecomponeerd te zijn.
In een stijf uitverkocht Amicitia maken de accordeonisten hun opwachting. Er zijn een aantal personele wisselingen. Bij de intro Wij zijn Accordeonata verheffen zich de stramme lijven en komt de eerste ontspanning. De drie Oekraïense liederen, – niet nieuw maar wel lastig -, wordt met verve vertolkt. Het samenspel met de hoboïste in het nummer van Piazzolla is adembenemend mooi.
Het popkoor uit Oudekerk zorgt voor een moment van ontspanning van onze accordeonisten.
Want na de pauze staat de heavy stuff op het programma. Bij de ABBA medley zijn lichte haperingen merkbaar, maar het klinkt niet onverdienstelijk. Voor de Queen vertolking vindt een klein changement plaats. Aangezien hij het meest lijkt op Freddie Mercury mag Ronald op de plaats van de eerste accordeonist plaats nemen. Al de tempo wisselingen maken Queen een lastig te spelen werkstuk, maar met zweet en passie slaat Accordeonata er zich doorheen. Nog niet vlekkeloos, maar chapeau bas!
Ook nog een afscheid! Wim, één van de telgen uit de vermaarde Van de Graaf dynastie, neemt na vele tientallen jaren lidmaatschap afscheid van de actieve carrière als muzikant, maar ook als financieel geweten. Een oorkonde en een natte zoen van Dirry zijn zijn deel.

Nog eenmaal neemt Wim op de voor hem zo karakteristieke wijze de verloting voor zijn rekening.

Glissando

 

Voor foto’s/video’s (met dank aan Ronald)

https://goo.gl/photos/r4bfWvGRebmHGigF7